preskoči na sadržaj

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar

Natječaji

Obavijest: Javni poziv učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot

 

Javni poziv učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot

Ministarstvo obrane raspisalo je javni poziv za učenike 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za studij Aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Naime, stipendije za studij Aeronautika – vojni pilot, dodjeljuju se učenicima 3. razreda srednje škole koji iskažu interes za predmetni studij.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu (poveznica: https://www.morh.hr/javni-poziv-zainteresiranim-kandidatima-ucenicima-3-razreda-srednje-skole-za-studij-aeronautika-vojni-pilot-fakulteta-prometnih-znanosti-sveucilista-u-zagrebu-3/), a rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2024. godine.

Riječ je o studiju Aeronautike, smjeru vojni pilot koji traje ukupno 10 semestara. Nakon uspješno završenog prijediplomskog sveučilišnog studija Aeronautika – vojni pilot koji traje šest semestara na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, kadeti/kinje upisuju diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot u trajanju od četiri semestra na Fakultetu prometnih znanosti u koji je uključena temeljna časnička izobrazba i letačka obuka u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“.

Kandidati/kandidatkinje se prijavljuju u propisanom roku na web stranici https://vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Potrebno je priložiti:

  • popunjeni obrazac prijave
  • presliku osobne iskaznice i rodnog lista
  • dokument kojim se dokazuje upis u 3. razred srednje škole školske godine 2023./2024.
  • presliku svjedodžbe 2. razreda srednje škole
  • potvrdu o prebivalištu
  • uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci

Ministarstvo obrane pozvat će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak.

U odabirnom postupku kandidati/kinje trebaju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od pet tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine.

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka uključivši kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Informacije u vezi s javnim pozivom dostupne su na  web stranicama Ministarstva obrane https://www.morh.hr ili https://www.vojnipilot.hr, a dodatne informacije kandidati/kinje mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem (tel. 01/3784-812, tel. 01/3784-814), u Referadi Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (tel. 01/238-0202) te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane Ministarstva obrane.

 

S poštovanjem,

 

 

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Ministry of Defence of the Republic of Croatia

 

Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo

Independent Public Relationsand Publishing Department

 

t: +385 (1) 4568 008

e: press@morh.hr 

Trg Kralja Petra Krešimira IV 1

Zagreb

www.morh.hr

Priloženi dokumenti:
CEDIOR - Crowdfunding u skolama.pdf


   

  

Priloženi dokumenti:
godisnjak maturanata.png

Lista linkova je prazna
Virtualna šetnja školom
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar / Antuna Gustava Matoša 40, HR-23000 Zadar / www.ss-hotelijerskoturistickaiugostiteljska-zd.skole.hr / htus@htus.htnet.hr
preskoči na navigaciju