preskoči na sadržaj

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar

Vijesti

Projekt „Osnaživanje njemačkog jezika u obrazovnoj vertikali hrvatskog obrazovnog sustava“

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 21. 1. 2021.

Naša škola je prošle godine sudjelovala u projektu „Osnaživanje njemačkog jezika u obrazovnoj vertikali hrvatskog obrazovnog sustava“ (Stärkung der DaF-Vertikale im kroatischen Bildungssystem) u kojem su učenici osnovnih i srednjih škola iz nekoliko županija, uz podršku mentora, surađivali baveći se temom „Putovanje kroz moju regiju/moj grad“ (eine Tour durch meine Region/Stadt).

Projekt je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika, Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke i Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu. Zadarsku županiju su u ovom projektu zastupale dvije osnovne škole (OŠ Šime Budinića i OŠ Petra Preradovića) i jedna srednja škola, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola. Takav način timskog rada pridonio je jačanju vertikale u području njemačkog jezika na prijelazu iz osnovne u srednju školu kao i razvijanju socijalnih i komunikacijskih kompetencija te motivaciji učenika.

Teme kojima su se učenici bavili su: povijest, geografske specifičnosti, jezične osobitosti, događanja, znamenitosti i jedinstveno obilježje regije tako da smo radom na projektu promovirali ljepote grada Zadra i Zadarske županije.

Unatoč svim poteškoćama i epidemiološkim mjerama, ostvarili smo uspješnu suradnju i odradili  većinu projektnih zadataka kao na primjer naš kalendar za 2021. godinu kojeg ovdje ponosno predstavljamo, pozivajući vas da ga prolistate.
   

  

Priloženi dokumenti:
godisnjak maturanata.png

Lista linkova je prazna
Virtualna šetnja školom
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar / Antuna Gustava Matoša 40, HR-23000 Zadar / www.ss-hotelijerskoturistickaiugostiteljska-zd.skole.hr / htus@htus.htnet.hr
preskoči na navigaciju