preskoči na sadržaj

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar

Vijesti

Četiri godine eko-škole

Autor: Danijela Riger-Knez, 10. 6. 2011.

U četvrtak 9. lipnja još je jednom podignuta zelena zastava ispred naše škole. Time smo obilježili  obnavljanje statusa Međunarodne eko-škole.Od prvog podizanja zelene zastave prošle su već četiri godine.

Fotogalerija

Kao i svakoj eko školi, zadaća nam je odgojiti i učiniti mlade generacije,  osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje pravilnih odluka o razvitku društva u budućnosti, a mi to kontinuirano činimo.

Četiri godine rada i zalaganja rezultirale su čitavim nizom aktivnosti i projekata kojima smo nastojali brigu za okoliš i zdrav život uključiti u sve segmente života u školi pa i šire. Briga o čistom okolišu, održavanje i sadnja zelenila, pravilno razvrstavanje otpada, racionalno korištenje vode i energije postale su stalne aktivnosti učenika naše učenika.

S obzirom da smo turistička i ugostiteljska škola svojim aktivnostima uvijek nastojimo spojiti turizam i gastronomiju sa ekologijom. Prošle školske godine to smo učinili projektom „Seoska gospodarstva nositelji tradicije u turizmu“. Učenici su istražili mogućnosti razvoja seoskog turizma u Ravnim kotarima koji su  u turističkom smislu nedovoljno iskorišteni  resurs. Ruralni turizam je u začecima i predstavlja golemi potencijal a Zadarsko zaleđe je vrlo vrijedan resurs koji se, uz malo volje, može očuvati i pretvoriti u vrhunski turistički proizvod.

Ove školske godine odlučili smo se bavili smokvama i naziv našeg projekta bio je „Smokva – kraljica Mediterana“.U našem kraju smokva je drvo koje se može uzgojiti na vrlo prirodan i ekološki prihvatljiv način. Oduvijek raste kod nas, a premalo je vidljiva u gastronomskoj ponudi našega kraja. Projekt je uključivao čitav niz aktivnost a jedna od njih je bila i izdavanje kuharice sa receptima za slatka jela od smokava. Dobili smo dvije nagrade na natječajima za najbolji školski ekološki projekt.

Učenici naše škole su svojim radom pokazali da im je stalo, da žele usvojiti navike i ponašanja koja će doprinijeti zaštiti prirode i unapređivanju radne i životne okoline.

Svjesni su činjenice da za razliku od prošlosti budućnost još nije napisana i samo o njima ovisi kako će izgledati.




Vijesti

Četiri godine eko-škole

Autor: Danijela Riger-Knez, 10. 6. 2011.

U četvrtak 9. lipnja još je jednom podignuta zelena zastava ispred naše škole. Time smo obilježili  obnavljanje statusa Međunarodne eko-škole.Od prvog podizanja zelene zastave prošle su već četiri godine.

Fotogalerija

Kao i svakoj eko školi, zadaća nam je odgojiti i učiniti mlade generacije,  osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje pravilnih odluka o razvitku društva u budućnosti, a mi to kontinuirano činimo.

Četiri godine rada i zalaganja rezultirale su čitavim nizom aktivnosti i projekata kojima smo nastojali brigu za okoliš i zdrav život uključiti u sve segmente života u školi pa i šire. Briga o čistom okolišu, održavanje i sadnja zelenila, pravilno razvrstavanje otpada, racionalno korištenje vode i energije postale su stalne aktivnosti učenika naše učenika.

S obzirom da smo turistička i ugostiteljska škola svojim aktivnostima uvijek nastojimo spojiti turizam i gastronomiju sa ekologijom. Prošle školske godine to smo učinili projektom „Seoska gospodarstva nositelji tradicije u turizmu“. Učenici su istražili mogućnosti razvoja seoskog turizma u Ravnim kotarima koji su  u turističkom smislu nedovoljno iskorišteni  resurs. Ruralni turizam je u začecima i predstavlja golemi potencijal a Zadarsko zaleđe je vrlo vrijedan resurs koji se, uz malo volje, može očuvati i pretvoriti u vrhunski turistički proizvod.

Ove školske godine odlučili smo se bavili smokvama i naziv našeg projekta bio je „Smokva – kraljica Mediterana“.U našem kraju smokva je drvo koje se može uzgojiti na vrlo prirodan i ekološki prihvatljiv način. Oduvijek raste kod nas, a premalo je vidljiva u gastronomskoj ponudi našega kraja. Projekt je uključivao čitav niz aktivnost a jedna od njih je bila i izdavanje kuharice sa receptima za slatka jela od smokava. Dobili smo dvije nagrade na natječajima za najbolji školski ekološki projekt.

Učenici naše škole su svojim radom pokazali da im je stalo, da žele usvojiti navike i ponašanja koja će doprinijeti zaštiti prirode i unapređivanju radne i životne okoline.

Svjesni su činjenice da za razliku od prošlosti budućnost još nije napisana i samo o njima ovisi kako će izgledati.




Vijesti

Četiri godine eko-škole

Autor: Danijela Riger-Knez, 10. 6. 2011.

U četvrtak 9. lipnja još je jednom podignuta zelena zastava ispred naše škole. Time smo obilježili  obnavljanje statusa Međunarodne eko-škole.Od prvog podizanja zelene zastave prošle su već četiri godine.

Fotogalerija

Kao i svakoj eko školi, zadaća nam je odgojiti i učiniti mlade generacije,  osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje pravilnih odluka o razvitku društva u budućnosti, a mi to kontinuirano činimo.

Četiri godine rada i zalaganja rezultirale su čitavim nizom aktivnosti i projekata kojima smo nastojali brigu za okoliš i zdrav život uključiti u sve segmente života u školi pa i šire. Briga o čistom okolišu, održavanje i sadnja zelenila, pravilno razvrstavanje otpada, racionalno korištenje vode i energije postale su stalne aktivnosti učenika naše učenika.

S obzirom da smo turistička i ugostiteljska škola svojim aktivnostima uvijek nastojimo spojiti turizam i gastronomiju sa ekologijom. Prošle školske godine to smo učinili projektom „Seoska gospodarstva nositelji tradicije u turizmu“. Učenici su istražili mogućnosti razvoja seoskog turizma u Ravnim kotarima koji su  u turističkom smislu nedovoljno iskorišteni  resurs. Ruralni turizam je u začecima i predstavlja golemi potencijal a Zadarsko zaleđe je vrlo vrijedan resurs koji se, uz malo volje, može očuvati i pretvoriti u vrhunski turistički proizvod.

Ove školske godine odlučili smo se bavili smokvama i naziv našeg projekta bio je „Smokva – kraljica Mediterana“.U našem kraju smokva je drvo koje se može uzgojiti na vrlo prirodan i ekološki prihvatljiv način. Oduvijek raste kod nas, a premalo je vidljiva u gastronomskoj ponudi našega kraja. Projekt je uključivao čitav niz aktivnost a jedna od njih je bila i izdavanje kuharice sa receptima za slatka jela od smokava. Dobili smo dvije nagrade na natječajima za najbolji školski ekološki projekt.

Učenici naše škole su svojim radom pokazali da im je stalo, da žele usvojiti navike i ponašanja koja će doprinijeti zaštiti prirode i unapređivanju radne i životne okoline.

Svjesni su činjenice da za razliku od prošlosti budućnost još nije napisana i samo o njima ovisi kako će izgledati.




   

  

Priloženi dokumenti:
godisnjak maturanata.png

Lista linkova je prazna
Virtualna šetnja školom
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar / Antuna Gustava Matoša 40, HR-23000 Zadar / www.ss-hotelijerskoturistickaiugostiteljska-zd.skole.hr / htus@htus.htnet.hr
preskoči na navigaciju