preskoči na sadržaj

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar

 > NASLOVNICA
vijesti

Kviz "Tko te što pita" u Kneževoj palači

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 18. 2. 2020. 14:58

U sklopu proslave trećeg rođendana Kneževe palače prihvatili smo poziv Narodnog muzeja Zadar za sudjelovanje u kvizu „Tko te što pita“? Učenici  1.c,  2.a  i  2.c razreda za kviz su morali proučiti povijesni pregled Kneževe palače u konteksu razvoja grada Zadra, plemićke obitelji te aktualni postav stalne izložbe NmZ „Šest salonskih priča“. U samome programu natjecalo se nekoliko zadarskih srednjih škola, a da se trud isplatio najbolji su primjer naši srednjoškolci koji su osvojili treće mjesto i prigodnu nagradu. Još jednom – čestitamo!

 [više]

Tango u školi

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 24. 1. 2020. 08:19

Plakat izradila prema predlošku Ivana Škiljić, 3.c HTUŠ

U četvrtak 23. siječnja u holu naše škole imali smo priliku provesti jednu zaista posebnu večer. Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, u suradnji s našom školom, otvorila je svoja vrata umjetnosti. Održan je koncert Puertas Abiertas (Otvorena vrata) argentinskog maestra Adriana Placentija i violinistice Katalin Barthe inspiriran fotografijama pokojnog dubrovačkog fotografa Pava Urbana. U školski hol uplesali su i članovi zadarskog Tango kluba. Za okuse Argentine pobrinuli su se nastavnici i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.

Iz medija 

Fotografije - izvor eZadar

 [više]

Sretan Božić i Nova godina - priredba

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 20. 12. 2019. 09:40

Danas su nas naši učenici razveselili tradicionalnom božićnom priredbom koju svake godine pripremaju za svoje prijatelje, nastavnike i sve djelatnike naše škole. Zahvaljujemo učenicima i profesorici Silviji Bukulin koja ih je pripremala. Želimo sretan Božić i Novu godinu svim učenicima, djelatnicima, prijateljima i suradnicima naše škole i svim posjetiteljima naše mrežne stranice.

 [više]

Humanost na djelu - hvala svima!

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 19. 12. 2019. 17:30

Dragi učenici i nastavnici, danas ste još jednom pokazali svoje veliko srce. Nakon što je objavljen apel Zadarskog azila za zaštitu životinja da su štenci o kojima skrbe pojeli zadnju vrećicu hrane, na inicijativu naše učenice Lare Ljošaj iz 3.C, organizirana je brza akcija za pomoć. Svoj doprinos dali su i naši prijatelji iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole. Hvala svima na empatiji prema našim četveronožnim sugrađanima. Ne napuštajte nikada svoje kućne ljubimce. Ne kupujte i ne bacajte petarde jer ih se psi boje i mogu od straha umrijeti. Kupite ponekad vrećicu hrane, posjetite ih u Azilu i odvedite u šetnju. Njihova će zahvalnost biti bezgranična, a vaše srce veliko. Želimo svima sretan Božić i Novu godinu!

 [više]

Čitanjem do zvijezda

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 19. 12. 2019. 17:13

U petak 13. prosinca u našoj je školskoj knjižnici održana prva razina kviza za poticanje čitanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za srednje škole. Učenici su odgovarali na pitanja vezana uz poznavanje knjige Douglasa Adamsa Vodič kroz galaksiju za autostopere. Sve učenice naše škole prijavljene na kviz prošle su u sljedeći krug natjecanja. Čestitamo Ani, Anamariji, Mariji, Elvedini, Romani i Terezi! Radujemo se novim druženjima i razgovorima o knjigama. Fotografije!

 [više]

Predavanje na temu Srednje škole i muzeji - primjeri dobre prakse

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 4. 12. 2019. 08:27

U  Edukativnoj dvorani Kneževe palače održana su predavanja na temu Srednje škole i muzeji – primjeri dobre prakse. Svoja zapažanja i izlaganja iznijeli su predstavnici nekoliko srednjih škola. Budući da se naša suradnja ipak ne svodi samo na organizirane posjeet Muzeju, predstavljeno je nekoliko „Primjera dobre prakse“ između Narodnog muzeja Zadar i Hotelijersko–turističke i ugostiteljske škole koja se ponavlja iz godine u godinu, točnije od 2011. Fotografije!

 [više]

Vukovaru Za Dar

Autor: Matea Jurjević, 29. 11. 2019. 09:13

Pozivamo vas na sudjelovanje u humanitarnoj akciji Vukovaru Za Dar. Naša škola je zadužena za prikupljanje marmelade. Proizvode možete donijeti u ponedjeljak, 2. prosinca, u 8 sati  u ured pedagoginje.

Nadamo se da ćete se i ove godine odazvati u velikom broju  :) 

 [više]

Dan sjećanja na Vukovar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Matea Jurjević, 22. 11. 2019. 07:42

I ove godine je u našoj školi obilježen Dan sjećanja na Vukovar. Učenici su zajedno s profesorima palili lampione za sve poginule i nestale, te su dostojanstveno odali počast minutom šutnje za sve žrtve stradanja.

 [više]

Obilježen Dan hrvatske i svjetske kravate

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 28. 10. 2019. 11:23

Priču o najrasprostranjenijem modnom detalju u svijetu istražili su i predstavili učenici 3.a, 2.a, i 2.d razreda u  sklopu Dodatne nastave Povijesti-kreativna radionica. Ideja je bila da se izrade dvije kravate većih dimenzija te da se najzanimljivije činjenice poprate tekstualnim dijelom. Razdoblje od 1900.-2008. godine  predstavljeno je kronološki kroz stoljeća gdje smo uspjeli saznati kakav je tip kravate i čvora dominirao u tom razdoblju.

Fotografije

 

 [više]

Millenium stih 2019

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 28. 10. 2019. 11:06

I ove godine, troje naših učenika, mladih pjesnika sudjelovalo je na poetskom maratonau Millenium stih 2019. Millenium stih je poetska manifestacija koja već treću godinu okuplja mlade talentirane umjetnike koji nastupaju u posebnom, akustičnom prostoru crkve sv. Donata govoreći svoje stihove. Kao predstavnici naše škole sudjelovali su učenik četvrtog razreda David Stanišić sa pjesmom Hoću samo mrvu mira, učenica četvrtog razreda Nica Baras sa pjesmom Milijunti kat i učenica trećeg razreda Monika Božić sa pjesmom Priko mora. Mentorica im je profesorica Silvija Bukulin. Fotografije

 [više]

Izložba 112. brigada Hrvatske vojske

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 3. 10. 2019. 14:19

2. listopada 2019. u zajedničkom holu Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole i Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole otvorena je izložba112. brigada Hrvatske vojske povodom  25.obljetnice 112. brigade.Autor izložbe je Marijan Maroja, arhivski savjetnik, a organizatori Zadarska županija i Državni arhiv u Zadru. Grafičku pripremu napravio je Tomislav Vrsaljko, arhivski tehničar - reprograf. Prisutnima se na početku obratio autor izložbe. Pukovnik Marko Čulina održao je zanimljiv govor o stvaranju i prvim danima 112. brigade.Izložbu je otvorila Jadranka Surać, zamjenica gradonačelnika, a prisutan je bio i Dušan Mihitović, načelnik štaba. Fotografije 

 [više]

NASTAVAK OBRAZOVANJA 2019-2020. ŠK. GODINA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Natalia Radović, 7. 5. 2019. 13:02

 [više]

Otvoreno je XXV. Državno natjecanje u znanju romanskih jezika

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 5. 4. 2019. 09:16

U našoj je školi svečano otvoreno XXV. Državno natjecanje u znanju francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za osnovne i srednje škole Republike Hrvatske. Svim učenicima i mentorima želimo ugodan boravak u Zadru i puno uspjeha na natjecanju.

Fotografije

 [više]

Sudjelovali smo na 50. obljetnici udruge pčelara "Velebit"

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 1. 4. 2019. 11:32

U subotu 30. ožujka na Narodnom trgu u Zadru obilježena je 50. obljetnica udruge pčelara Velebit. Naši su učenici s mentoricom Kristinom Lončar izradili veliku tortu od meda koju su poklonili svojim sugrađanima.

Fotografije

 [više]

Zadar čita u našoj školi

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 1. 4. 2019. 08:33

U sklopu manifestacije Zadar čita u našoj je školi održana radionica u kojoj su sudjelovali učenici 3.p razreda i učenici iz 3.a koji sudjeluju u Erasmus+ projektu JOY. Budući da je tema ovogodišnje manifestacije broj, radionica pod nazivom 3, 2, 1 - kreni u potragu za knjigom povezala je ovu temu s knjigama, čitanjem i igrom. Više o događaju možete pogledati u knjižici koju su pripremili sudionici radionice na poveznici https://issuu.com/knjiznicazd/docs/zadar__ita_2019.

 [više]

Zadar čita

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 25. 3. 2019. 13:01

Učenici i nastavnici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole i ove su godine sudjelovali na otvorenju manifestacije Zadar čita, koja se odvija već jedanaestu godinu u organizaciji Gradske knjižnice u Zadru. Budući da je središnja tema ovogodišnje manifestacije "broj", naši su učenici slastičari napravili kolače u obliku brojeva, a na svečanosti otvaranja pomogli su im i učenici konobari. Mentorica je nastavnica slastičarstva Kristina Lončar.

 [više]

DRŽAVNI TURNIR MLADIH PRIRODOSLOVACA

Autor: Natalia Radović, 9. 9. 2019. 07:44

 


Državni turnir mladih prirodoslovaca je natjecanje u eksperimentalnom i teorijskom znanju iz svih područja prirodnih znanosti: biologije, kemije, fizike, matematike i informatike. Natjecanje je pojedinačno i namijenjeno za učenike od 12 do 16 godina. Riješiti problem znači razviti teorijski model, osmisliti aparaturu, napraviti mjerenja te ih objasniti kvalitativno i kvantitativno. Na kraju treba napisati rad te prezentirati rješenja u „znanstvenim borbama“.

 

U zadnje četiri godine od kada Hrvatska sudjeluje na Turniru, naše ekipe osvojile su dvije zlatne medalje (Beograd, 2015. i Minsk, 2019.), srebrnu medalju (Iran, 2016.) i dvije brončane medalje (Kina, 2017. i Gruzija, 2018.).
Kako bi se izabrala i kasnije pripremila ekipa za međunarodnu razinu, Istraživački centar mladih i ove godine organizira Državni turnir mladih prirodoslovaca.


Kako bi što više učenika dobilo priliku sudjelovati, molimo Vas da obavijestite svoje učenike te ih potaknete da se prijave do 28. listopada 2019. na službenoj stranici Turnira http://www.iynt.icm.hr/. Nakon prijave, učenici imaju vremena do 22. prosinca 2019. za riješiti jedan od problema koji izaberu.


U prilogu se nalaze svi dokumenti s informacijama: službeni poziv, problemi na hrvatskom i engleskom jeziku, vremenik natjecanja, pravila natjecanja, podaci o organizatoru, podaci o međunarodnom natjecanju i plakat. Sve informacije dostupne su i na službenoj stranici turnira http://www.iynt.icm.hr/.


Lijep pozdrav,
Istraživački centar mladih

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Novo u knjižnici!!!

 

   

 

 

  

 

 

 

 

 

 matura.hr.png

Priloženi dokumenti:
godisnjak maturanata.png

Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar / Antuna Gustava Matoša 40, HR-23000 Zadar / www.ss-hotelijerskoturistickaiugostiteljska-zd.skole.hr / htus@htus.htnet.hr
preskoči na navigaciju