preskoči na sadržaj

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar

 > NASLOVNICA
vijesti

Tradicionalna božićna priredba

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 15. 1. 2019. 15:53

Već tradicionalno, u petak 21. prosinca 2018., održana je božićna priredba. Priredba je pokazala kako naša škola obiluje glazbenim, literarnim i glumačkim talentima. Voditelji priredbe bili su: Manuela Pedić & Rafael Skeledžić te Stefani Gabelić & Roko Marić. Prekrasnim glasovima i zanimljivim izvedbama počastile su nas Magdalena Buterin i Lucija Matas. Izvrsna pratnja na klavijaturama bio im je Hrvoje Matak...

Fotografije

 [više]

Kreativna radionica

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 13. 12. 2018. 17:46

U školskoj knjižnici održana je kreativna radionica u kojoj su sudjelovali učenici 3.p i 3.a razreda. Učenici 3. a razreda sudjelovali su na takvoj radionici na Erasmus+ susretu u Paideu u Estoniji. Naučenu tehniku pokazali su svojim prijateljima iz škole, a zajednički uradak, kao i tijek radionice, možete pogledati na fotografijama.

 [više]

Mogućnost psihološkog savjetovanja

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 13. 12. 2018. 17:17

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar nudi usluge besplatnog psihološkog savjetovanja za roditelje i učenike.

Za sve daljnje informacije potrebno je obratiti se na broj 091/305-99-00

 [više]

Školski praktikum ima svoju mrežnu stranicu i profil na Instagramu

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 10. 12. 2018. 11:18

Dragi učenici, nastavnici i posjetitelji naših mrežnih stranica, odsada aktivnosti našeg školskog praktikuma možete pratiti i na zasebnoj web stranici (https://htuszd.wixsite.com/htuszdpraktikum) Također, otprije postoji i instagram profil koji na dnevnoj bazi prati aktivnosti praktikuma (https://www.instagram.com/htuszd/
 [više]

Posjet Narodnom muzeju

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 26. 11. 2018. 12:55

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra desetoro učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u okviru kreativne radionice Povijesti prihvatili su poziv Pedagoške službe Narodnog muzeja. Pod stručnim su vodstvom razgledali izložbu maketa povijesnog razvoja Zadra  „Urbanistički razvoj Zadra od antike do Prvoga svjetskog rata“.

 [više]

Znanjem do izvrsnosti

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 5. 11. 2018. 14:47

9. i 10. listopada 2018. u sklopu programa Znanjem do izvrsnosti desetero učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u pratnji profesorica Meri Mustač i Valerie Carine Miočić posjetili su  Poreč.

Projekt je namijenjen prvenstveno novom iskustvu, informiranju i inspiriranju učenika za karijere i rad u turizmu, svim sudionicima projekta bili su omogućeni vođeni razgledi objekata Valamara, upoznavanje s trendovima i novim servisnim konceptima u turizmu, barmenske radionice te radionice karijera u turizmu visoke kvalitete i izvrsnosti „by Valamar“.

 

 [više]

Izložba fotografija našeg bivšeg učenika Vite Hordova

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 15. 10. 2018. 11:44

Još jednom kreativnost naših učenika na djelu.

Bivši učenik naše škole, danas student filmskog i fotografskog oblikovanja  u Zagrebu, Vito Hordov, otvorio je  izložbu svojih fotografija u Zadru. Izložba nosi naziv „Veni, vidi, Croatia“. Radi se o zbirci fotografija koje promoviraju prirodnu i kulturnu baštinu te identitet Hrvata dočaran tradicijom Hrvatskog Zagorja i Dalmacije. Ova njegova izložba je odabrana za obilježavanje 5. godišnjice ulaska Hrvatske u EU a bila je izložena u Zagrebu, Rimu a sad je na red došao i njegov rodni Zadar.

Dođite svi, uživajte u fotografijama koje su izložene u galeriji ZadArt u Kovačkoj ulici od 12.-23. listopada. Bravo Vito!!!

Fotografije!

 [više]

Millenium stih

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 11. 10. 2018. 15:50

28. rujna ove godine, u crkvi sv. Donata održan je Millenium stih, pjesnička manifestacija kojoj su nazočili i nadareni pjesnici iz naše škole. Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola je među osnovnim i srednjim zadarskim školama sudjelovala s najvećim brojem mladih pjesnika. Svoje su pjesme interpretirali: David Stanišić, Stefani Gabelić, Monika Božić, Paola Klarić i Nica Baras uz mentoricu profesoricu Silviju Bukulin. Sudjelovanjem u ovoj značajnoj manifestaciji naša škola je potvrdila višestruku talentiranost svojih učenika. Fotografije!

 [više]

Dan neovisnosti

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 5. 10. 2018. 12:52

Svim učenicima i nastavnicima čestitamo

Dan neovisnosti Republike Hrvatske! 

U ponedjeljak 8. listopada neće biti nastave. Nastava se nastavlja u utorak po ustaljenom rasporedu (B smjena je ujutro).

 [više]

Državni skup "Međukulturalnost u nastavi francuskoga jezika"

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 7. 5. 2018. 08:24

U Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi održao se od 3. do 5. svibnja 2018. trodnevni državni stručni skup profesora francuskoga jezika pod nazivom „Međukulturalnost u nastavi francuskoga jezika“. Stručni skup organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Francuskim institutom i francuskim veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj.  Fotografije!

 [više]

Partnerski sastanak u Zadru u sklopu projekta Healthy food choices for a sustainable future

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 9. 4. 2018. 13:19

Hotelijersko-turističku i ugostiteljsku školu u Zadru prošli tjedan posjetili su predstavnici naših partnera u projektu. Posjet se odvijao  u sklopu Erasmus+ projekta Healthy food choices for a sustainable future, kojeg financira Europska unija.

Više o partnerskom susretu!

 [više]

Završava Erasmus+ projekt Meet Italy

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 9. 4. 2018. 13:06

Erasmus+ projekt Meet Italy u završnoj je fazi. Glavni cilj projekta Meet Italy, financiranog putem programa Erasmus+ KA1 mobilnosti u svrhu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja bio je promovirati mobilnost 60 učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar u Bergamu u sjevernoj Italiji. 

Pogledajte letak projekta! 

 [više]

Naši učenici pomažu Azilu za napuštene životinje

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 26. 3. 2018. 12:31

Naši su učenici još jednom pokazali da imaju veliko srce. Ovaj su put svojim angažmanom pomogli zadarskom Azilu za napuštene životinje s kojim otprije surađujemo. Svjesni smo da je ovo samo kap u moru dobrote. Nadamo se da će ljudi razviti svijest o životinjama kao živim bićima i pružati im više ljubavi i brige da ne završavaju na ulicama i na brizi azila. Fotografije!

 [više]

"Naši učenici, vaši budući djelatnici" (2)

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 2. 3. 2018. 11:27

U četvrtak 1. ožujka u našoj je školi održan susret učenika i turističkih djelatnika pod nazivom "Naši učenici, vaši budući djelatnici". Poduzećima i ugostiteljskim objektima u području turizma učenici su predstavili svoje uspjehe na ovogodišnjem natjecanju GASTRO i svoje sudjelovanje u Erasmus+ projektima. Poslije predstavljanja aktivnosti, učenici su razgovarali s potencijalnim poslodavcima zainteresiranima za sezonsko, ali i trajno zapošljavanje. Ovo je još jedan korak prema boljoj suradnji i povezanosti škole i realnog sektora.  Fotografije 

Iz medija

 [više]

"Naši učenici, vaši budući djelatnici"

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 28. 2. 2018. 08:10

Pozivamo sve zainteresirane učenike, poslodavce i nastavnike na prezentaciju "Naši učenici, vaši budući djelatnici" koja će se održati u četvrtak 1. ožujka u 12:00 sati u našem školskom restoranu.Bit će prezentirana postignuća učenika na Gastro natjecanju i Erasmus+ projekti, a zatim će biti organiziran razgovor poslodavaca i učenika o mogućoj suradnji i zaposlenju.

 
 [više]

Regionalno natjecanje GASTRO 2018. - rezultati

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 19. 2. 2018. 08:14

Završilo je regionalno natjecanje Gastro 2018. kojemu je domaćin bila Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola. U Zadru smo ugostili učenike i profesore turističkih i ugostiteljskih škola iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Poslije dvodnevnog natjecanja, koje se odvijalo u osam disciplina, stručni žiri je donio konačnu odluku o tome koji učenici odlaze na državnu razinu natjecanja. Rezultati

Fotografije!

 

 [više]

Otvoreno je regionalno natjecanje Gastro 2018

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 15. 2. 2018. 12:49

Svečano je otvoreno natjecanje GASTRO 2018. kojemu je domaćin naša škola. 15. i 16. veljače najbolji učenici turističkih škola Južne Hrvatske pokazat će svoje vještine pred stručnim žirijem koji će ocjenjivati njihov rad u gastronomskim i hotelijersko-turističkim disciplinama. Natječu se učenici Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije pod stručnim vodstvom svojih metora.

Iz medija: Zadarski list, Zd1 Antena Zadar 

Fotografije

 

 [više]

Škola na instagramu

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 30. 1. 2018. 17:07

Dragi učenici, nastavnici i posjetitelji naših mrežnih stranica, odsada naše školske aktivnosti možete pratiti i na instagramu htuszd (https://www.instagram.com/htuszd/).

 [više]

DELF diplome za naše učenike

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 13. 12. 2017. 09:35

Petnaest DELF diploma podijeljeno je našim učenicima prošlogodišnjeg 3.b i 4.b razreda koji su uspješno položili ispit iz francuskoga jezika na A1 i A2 razini. Nastavu i  i pripreme vodila je njihova profesorica Ecija Borčić-Peruza. Félicitations!

 [više]

Vukovaru za dar

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 8. 12. 2017. 08:14

Prošli vikend završila je još jedna uspješna humanitarna akcija Vukovaru za dar. Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima i nastavnicima koji su doprinijeli ovoj akciji koja već nekoliko godina povezuje naša dva prijateljska grada. Na završnoj svečanosti u subotu na zadarskom Narodnom trgu, naša je učenica Paula Klarić iz 2. g razreda pročitala svoju pjesmu "Moja Škabrnja".

 [više]

Dan otvorenih vrata

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 22. 11. 2017. 21:08

Povodom tjedna vještina u strukovnom obrazovanju "Otkrij svoj talent" , u srijedu 22. studenog 2017. održan je Dan otvorenih vrata u našoj školi. Učenicima osnovnih škola predstavljena su naša zanimanja zanimljivim plakatima i brošurama te razgovorima s našim učenicima. U školskom restoranu održana je prezentacija triju Erasmus+ projekata koje trenutno provodimo i prikazan je kratki film o školi. Naši su učenici sa svojim nastavnicima pripremili domjenak za sve prisutne. Fotografije!

Iz medija: Zadarski list , Zadarski.hr , Narodni list 

 [više]

Sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 18. 11. 2017. 17:47

I ove smo godine obilježili Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Učenici i profesori zajednički su se okupili  ispred škole i upalili lampione kako bi se prisjetili svih onih koji su dali živote za domovinu i na taj način im odali počast. Minutom šutnje i kratkom molitvom izrazili smo zahvalnost za njihovu žrtvu.

 [više]

Journeys Outline Youth (J.O.Y.)

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 17. 11. 2017. 09:47

Od 30. listopada do 3. studenog 2017. održan je prvi susret škola partnera u Erasmus+ projektu "Journeys Outline Youth" (br:2017-1-RO01-KA219-037340_4) u rumunjskom gradu Simleu Silvaniel. Projekt je odobrila rumunjska Agencija za mobilnost i projekte EU. Škole partneri u projektu su Scoala Gimnaziala Silvania iz Rumunjske, Istituto d'Istruzione Superiore Leonardo da Vinci iz Italije, Päinurme küla iz Estonije i Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola.

Fotografije!

 [više]

MEET ITALY (3) Vijest ima dokument u privitku

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 22. 10. 2017. 13:52

Treća grupa naših učenika uspješno završava trotjednu mobilnost u talijanskom Bergamu. Mobilnost se ostvaruje u okviru projekta MEET ITALY - VET Mobility for employability (br. 2016-1-HR01-KA102-022125). Projekt je Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u okviru programa Erasmus+ te dala financijsku potporu za provođenje mobilnosti. Fotografije!

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Matea Ivković, 16. 10. 2017. 10:35

Poziv za rad u literarno-dramskoj skupini. 

 [više]

Naši učenici u posjetu Bavarskoj Vijest ima dokument u privitku

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 28. 8. 2017. 12:49

Naši su učenici posjetili Bavarsku u okviru DSD nastave za učenje njemačkoga jezika. Putovanje je organizirala profesorica Brigitte Meurer u okviru DSD nastave, a trajalo je od 7. do 12. svibnja 2017. Učenici su posjetili Sveučilište u AugsburguLMU (Ludwig-Maximilinas Universität) u Münchenu i Višu strukovnu školu u Kempten im Allgäu

 

 Fotografije!

 [više]

AKCIJA POŠUMLJAVANJA OPOŽARENOG PODRUČJA - TURANJ

Autor: Natalia Radović, 6. 11. 2018. 08:25

 [više]

https://g.co/kgs/XvKCfB

Autor: Natalia Radović, 5. 10. 2018. 12:51

 [više]

NASTAVAK OBRAZOVANJA

Autor: Natalia Radović, 10. 5. 2018. 16:45

Sukladno Pravilniku o nastavku obrazovanja koji je stupio na snagu 19. siječnja 2016., učenik koji je završio trogodišnji obrazovni program može nastaviti svoje obrazovanje u četverogodišnjem obrazovnom programu za zanimanja: hotelijersko-turističkog tehničara i turističko-hotelijerskog komercijalista u roku od dvije godine od dana završetka niže razine srednjeg obrazovanja, ukoliko ispunjava sljedeće uvjete:

 

  • prosjek ocjena svih  prethodno završenih razreda strukovnog obrazovanja mora biti najmanje 3,5
  • prethodno završeno obrazovanje je unutar istog obrazovnog sektora

    (  zanimanja: kuhar, konobar, slastičar)

 

 

Zainteresirani učenici za nastavak obrazovanja trebaju podnijeti Školi pisani zahtjev do 5. srpnja 2018. i priložiti izvornike ili ovjere kopije razrednih svjedodžbi i svjedodžbu o završenom obrazovanju.

 

 [više]

Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske - brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Natalia Radović, 20. 2. 2018. 08:17

 [više]

Brošura - Hrvatske željeznice

Autor: Natalia Radović, 20. 2. 2018. 08:09

Sigurnost unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi

Pristup Brošuri putem mrežnih stranica na poveznici

http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

 [više]

ZADNJI POZIV ZA SUDJELOVANJE NA ERASMUS+ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Katia Šangulin, 10. 10. 2017. 10:17

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA ERASMUS+ PROJEKTU

 

Pozivamo zainteresirane učenike četvrtih razreda, zanimanje hotelijersko turistički tehničar i turistički hotelijerski komercijalist, da se prijave na sudjelovanje u projektu MEET ITALY – VET Mobility for employability.

Motivacijsko pismo i životopis u Europass formatu dostaviti voditeljici  na e-mail: katia.sangulin@skole.hr do 14. listopada 2017.

U privitku pročitajte više o projektu i preuzmite motivacijsko pismo u priloženim dokumentima.

 [više]

Bluesun Hotels & Resorts - STIPENDIRANJE UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 6. 10. 2017. 13:15

Bluesun Hotels & Resorts grupacija sudjeluje na programima stipendiranja učenika srednjih strukovnih škola od kuhara, konobara, slastičara I ostalih ugostiteljsko-turističkih profila.

Prema programu, standardu i dobroj praksi se od ove godine još aktivnije uključujemo u stipendiranja navedenih učenika.

U prilogu  brošura grupacije s osnovnim informacijama.

 [više]

OBAVIJEST - INKLUZIJA, KORAK BLIŽE DRUŠTVU BEZ PREPREKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Končarević, 16. 8. 2017. 10:27

 [više]

Natječaj za stipendije

Autor: Matea Jurjević, 28. 6. 2017. 09:13

Obavještavamo Vas da je Visoka škola Zrinski objavila Natječaj za stipendije u vrijednosti preko 335.000,00 kuna.

Natječaj se odnosi na:

  1. PREDDIPLOMSKI STUDIJ, smjerovi: Ekonomija poduzetništva i Globalna logistika
  2. DIPLOMSKI STUDIJ, smjerovi: Management malih i srednjih poduzeća i Projektni menadžment

 

Studij se može pohađati redovno, izvanredno ili ONLINE.

Uvjeti za prijavu na Natječaj za preddiplomski studij je odgovoriti na 5 jednostavnih pitanja koja se nalaze na webu Visoke škole Zrinski, a za diplomski studiji je kratko razraditi vlastitu poduzetničku ideju prema unaprijed definirano obrascu koji se također nalazi na webu.

Detaljnije o natječaju može pogledati na www.zrinski.org

 [više]

Etno dani Narodnog muzeja Zadar

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 7. 6. 2017. 15:18

Tuna na kaljski, kukljiška gregada, sukošanski maneštrun, iški lopiž, banjski maneštrun sa sipom, paška pita s paškom skutom, benkovački prisnac, fritule i kroštule, tradicionalna su dalmatinska jela koja su naši učenici predstavili građanima i gostima na Narodnom trgu povodom održavanja Etno dana zadarskog Narodnog muzeja. (Izvor: Zadarski list )

 [više]

Antička kuhinja naših učenika

Autor: DANIJELA RIGER-KNEZ, 6. 6. 2017. 09:56

Učenici i profesori naše škole sudjelovali su 1. lipnja na manifestaciji Antički dani koje organiziraju studenti Odjela za arheologiju i Odjela za klasičnu filologiju Sveučilišta u Zadru u suradnji s Arheološkim muzejom. Naši su učenici posjetiteljima ponudili jela načinjena po antičkim recepturama, a poslušali smo i zanimljivu prezentaciju o gurmanskim običajima starih Grka i Rimljana. Fotografije

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Novo u knjižnici!!!

 

   

 

 

  

 

 

 

 

 

 matura.hr.png

Priloženi dokumenti:
godisnjak maturanata.png

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar / Antuna Gustava Matoša 40, HR-23000 Zadar / www.ss-hotelijerskoturistickaiugostiteljska-zd.skole.hr / htus@htus.htnet.hr
preskoči na navigaciju